Доступність посилання

ТОП новини

НУНС перейде в опозицію, «якщо БЮТ не опам’ятається»


У Блоку Юлії Тимошенко залишилося чотири дні для відновлення коаліції демократичних сил, інакше фракція блоку «Наша Україна – Народна самооборона» перейде в опозицію, заявив лідер фракції НУНС В’ячеслав Кириленко.

«У БЮТ залишається юридично два, а фактично чотири дні для того, щоб ухвалити рішення», – заявив В’ячеслав Кириленко сьогодні на прес-конференції.

«Коли закінчаться чотири дні, БЮТ остаточно знищить коаліцію демократичних сил. Це буде для нас сигналом для інших дій – переходу в парламентську опозицію», – наголосив лідер фракції НУНС.

Політик зауважив, що «Наша Україна – Народна самооборона» ще раз закликає БЮТ узгодити загальну позицію і з відповідною заявою вийти на засідання парламенту.

Відповідаючи на запитання про те, з якого моменту коаліція припинить своє існування формально, В’ячеслав Кириленко наголосив, що це може статися в перший день початку пленарних засідань парламенту 16 вересня.

За його словами, якщо до цього моменту БЮТ не зробить яких-небудь кроків на початок переговорів для збереження коаліції, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк буде зобов’язаний оголосити про припинення існування коаліції демократичних сил.

При цьому В’ячеслав Кириленко зауважив, що від БЮТ не надходило яких-небудь пропозицій для проведення консультацій із цього питання.

Він наголосив, що НУНС є прихильником збереження коаліції демократичних сил і робить для цього все.

«Водночас фракція НУНС, на жаль, не бачить зворотних кроків від своїх партнерів із цього питання і чує лише звинувачення і різноманітну словесну еквілібристику», – заявив В’ячеслав Кириленко.

Він знову нагадав, що умовами фракції НУНС для збереження коаліції демократичних сил є спільна позиція та ухвалення відповідної заяви стосовно оцінки подій у Грузії.

В’ячеслав Кириленко підтвердив, що НУНС також вимагає скасування восьми «антиконституційних» законів, ухвалених БЮТ спільно з Партією регіонів.

«Ми не служитимемо прикриттям, фасадом для того, щоб загальна позиція була з одними, а юридично коаліція була з іншими», – заявив лідер фракції НУНС.
XS
SM
MD
LG