Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко за перехід на ринкову оренду землі Чорноморським флотом


За словами Президента, потрібно знайти в бюджеті 7,5 мільярдів гривень, виплатити борг України перед Росією за газ і переходити на ринкові відносини з Росією оренди земель для користування Чорноморського флоту.

Віктор Ющенко вважає, що це буде відповідати духові добросусідства в умовах переходу на сучасні ринкові відносини, сказав він на прес-конференції.

Сьогодні ж офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко повторив учорашні звинувачення його відомства на адресу України через рішення Києва про контроль за пересуваннями російського флоту на території і через кордони України.

Москва заявила, що Київ вживає цих заходів, щоб «ускладнити діяльність» флоту.

«При цьому в Росії переконані, що перебування Чорноморського флоту в Криму є стабілізувальним фактором у контексті регіональної безпеки», – мовиться також у заяві.

Напередодні Україна і Росія домовилися, що25–26 вересня в Києві відбудуться переговори з питань функціонування Чорноморського флоту на території України.

Після участі базованих в Україні кораблів Чорноморського флоту Росії в бойових діях у Грузії Київ висловлював занепокоєння, що це завдало шкоди регіональній безпеці.
XS
SM
MD
LG