Доступність посилання

ТОП новини

США пiдтримають Україну в разi зазiхання на її територiальну цiлiснiсть


Про це повiдомив помiчник держсекретаря США Денiел Фрiд на брифiнгу пiсля четвертого засiдання українсько-американської мiжвiдомчої координацiйної групи, який вiдбувся у п'ятницю в Києвi.

«США i, я наважуся сказати, Європа пiдтримують незалежнiсть України, її демократiю, цiлiснiсть територiї, а також її право обирати своє майбутнє. В результатi такого тиску, який виник нещодавно, наша пiдтримка зросла i зростатиме, якщо цей тиск збiльшуватиметься», - сказав Деніел Фрiд.

Вiн також додав, що США хочуть i надалi змiцнювати спiвпрацю з Україною та її демократичним урядом. «Україна - це не буферна зона, це не сiра зона, i жодна частина української територiї не може бути об’єктом вiдторгнення або навiть думок про це», - сказав вiн.

Деніел Фрiд додав, що США пiдтримують прагнення української сторони стати членом НАТО i вважають, що Україна має право стати членом альянсу.

На думку помiчника держсекретаря США, НАТО фактично визнає Україну своїм членом, оскiльки українська сторона бере участь у багатьох операцiях альянсу.

Перший заступник мiнiстра закордонних справ України Володимир Хандогiй, який був присутній на засіданні, додав, що обговорювалися питання полiтичнi, сфери безпеки, гуманiтарнi й енергетичнi питання.

За його словами, українсько-американський дiалог останнiм часом «набув статусу стратегiчного партнерства».
XS
SM
MD
LG