Доступність посилання

ТОП новини

Чим перейматиметься парламент цього тижня?


Київ – Ще позавчора минуло 10 днів від заяви фракції «Наша Україна – Народна самооборона» про вихід з коаліції. Завтра Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк може офіційно оголосити про розпад коаліції, а сьогодні збереться погоджувальна рада українського парламенту.

Насамперед Верховна Рада має обговорити питання, пов’язані з відсутністю парламентської коаліції, вважає народний депутат з Партії регіонів Олексій Плотников.

«Є питання процедурні, пов’язані з тим, що скінчилася одна коаліція і починається формування іншої коаліції чи якийсь інших розвиток подій. Тобто, з цього погляду це питання пройде, оскільки скінчилося 10 днів. А крім цього, є поточні законопроекти. Я вже маю таблицю законопроектів, які йтимуть цього тижня. Це стосується змін до податкового і митного законодавства. Наприклад, закон про розвиток регіонів. Тобто парламент буде працювати», – каже Олексій Плотников.

Без відтворення демократичної коаліції в парламенті нічого не буде, заявив Радіо Свобода народний депутат із БЮТ Віктор Уколов.

«У кожному комітеті накопичилися десятки законів, які потребують розгляду. Зокрема, в комітеті з питань свободи слова майже 65 законів готові до розгляду і не розглядаються через політичну кризу. Тому перше, що має з’ясувати парламент, це відтворення демократичної коаліції. Без цього нічого не буде. Кабінет Міністрів ухвалив проект бюджету на наступний рік. І мав би початися бюджетний процес. Але поки не буде розв’язана політична криза, доти ми не будемо нормально працювати», – наголосив Віктор Уколов.

Про кризу треба забути?

А нашоукраїнець Юрій Кармазин висловив переконання, що й без розв’язання політичної кризи парламент може нормально працювати.

«У Верховній Раді є нагальні питання. На жаль, вони зараз відійшли на другий план. Це і внесення змін до бюджету нинішнього року, це і початок підготовки до бюджету наступного року, це і фінансування села. Колосальна кількість законопроектів, які пов’язані з дорожнім рухом. У нас величезний борг перед народом у реформуванні судової системи. Це все треба зробити і забути про політичну кризу, яка сьогодні є», – каже Юрій Кармазин.

А чи вдасться депутатам забути про політичну кризу, стане відомо вже завтра, коли Голова Верховної Ради оголосить чи не оголосить про розпад парламентської коаліції.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG