Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Медведчук позивається до суду на СБУ


Екс-лідер СДПУ(о) й колишній голова Адміністрації Президента України звернувся до Шевченківського районного суду Києва з позовом до Служби безпеки України і виконувача обов’язків голови СБУ Валентина Наливайченка про захист своєї честі й гідності.

Віктор Медведчук просить визнати недостовірною і непідтвердженою інформацію, озвучену керівником СБУ на брифінгу 11 вересня 2008 року, де було заявлено його причетність Медведчука до порушень виборчого законодавства в процесі передвиборчої агітації на виборах до Київради.

11 вересня СБУ повідомила, що в рамках розслідування кримінальної справи викликає Віктора Медведчука повісткою на допит «у зв’язку з його антидержавною діяльністю».

За словами Валентина Наливайченка, стосовно Медведчука СБУ проводить низку інших процесуальних дій із метою не допустити «зазіхання на конституційний лад» України.

Крім того, виконувач обов’язків голови СБУ заявив, що Служба перевіряє заяви деяких українських бізнесменів про те, що від імені Медведчука в них вимагали гроші на так званий проект «Вибори-2010».
XS
SM
MD
LG