Доступність посилання

ТОП новини

Грузинські гості у Львові дякують за підтримку і хочуть співпраці


Львів – 16 вересня у Львові перебувала делегація з Грузії, з міста-побратима Кутаїсі. Мер Кутаїсі Нуґзар Шамуґія подякував львів’янам за підтримку і розуміння грузинів під час війни Грузії з Росією і зазначив, що грузини знали, як українці реагували на війну.

Це перша і ознайомлювальна поїздка грузинської делегації, щоб подякувати львів’янам за моральну підтримку Грузії під час війни з Росією.

Мер Кутаїсі зазначив, що для грузинів ця підтримка була важлива. Адже ще досі Грузія не може оговтатися від жахіть, які пережила країна. Зокрема, в Кутаїсі розбомблений міжнародний аеропорт, який запрацює лише через півроку.

А ще на сьогодні в Кутаїсі живе близько 22 тисяч біженців. Частина прибула сюди ще в 1992 році, після війни в Абхазії. А нині їхні ряди поповнили осетини. Вони залишилися без домівок і потерпають нині найбільше. Мерія шукає житло для людей і надає харчі.

Між Кутаїсі та Львовом розпочинається співпраця

Мери Львова та Кутаїсі обговорювали можливу співпрацю міст-побратимів.

«Обидва міста мають великі культурні традиції. Центральна частина Львова внесена у список світової спадщини ЮНЕСКО, і в Кутаїсі є дві пам’ятки архітектури під охороною цієї міжнародної організації», – зазначив мер Кутаїсі Нуґзар Шамуґія.

У майбутньому Кутаїсі планує підписати угоду зі Львівським автобусним заводом, а вже нині готове співпрацювати з львів’янами в медичній галузі.

Бажання такої співпраці висловив головний лікар Національного діагностичного центру Грузії Кахабер Нуралідзе. Лікувальний заклад, який він очолює, відомий у світі.

Уже в листопаді делегація зі Львова відвідає Кутаїсі і вестиме конкретніші розмови щодо подальшої співпраці обох міст.

(Львів – Прага – Київ)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG