Доступність посилання

ТОП новини

НУНС наполягає на розглядi законопроекту про скасування депутатської недоторканності


Сьогодні на пленарному засiданнi парламенту заявив лiдер фракцiї «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко нагадав, що Конституцiйний Суд винiс своє рiшення щодо цього законопроекту i це рiшення вже направили до парламенту.

За словами Кириленка, у Верховної Ради є можливiсть провести голосування за цей законопроект у 300-360 голосiв.

«Нiчого не заважає нам винести це питання на голосування», – сказав В’ячеслав Кириленко, нагадавши про те, що всi фракцiї парламенту, коли йшли на вибори, обiцяли своїм виборцям ухвалити рiшення про скасування депутатської недоторканностi.

Лiдер НУНС зазначив, що це питання «нарештi готове й необхiдно його вирiшити».

Тим часом Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявив, що парламент зможе розглядати законопроект про внесення змін до Конституції в частині обмеження депутатської недоторканності, починаючи з 19 вересня.

«Думаю, що із завтрашнього дня ми будемо мати всі формальні підстави, всі матеріали, щоб розглядати це питання в стінах українського парламенту. І будемо дивитися, хто підтримає, а хто не підтримає», – сказав Арсеній Яценюк на засіданні парламенту..

Спікер зазначив, що 17 вересня одержав висновок Конституційного Суду щодо конституційності законопроекту про обмеження депутатської недоторканності.

За його словами, відразу після цього він дав доручення апарату Верховної Раду підготувати всі необхідні для розгляду парламентом цього питання документи.

********
16 вересня Конституційний Суд визнав конституційним законопроект №1375 «Про внесення змін до Конституції України» (про обмеження депутатської недоторканності).

XS
SM
MD
LG