Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко наполягатиме на збільшенні фінансування армії


Президент України Віктор Ющенко наполягатиме, щоб Верховна Рада якнайшвидше збільшила фінансування Збройних сил України на 2008 рік.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами в Рівненській області. «Гіршого фінансування українська армія ще не мала», – наголосив Президент.

«Я все зроблю як Президент, щоб в найближчі тижні парламент розглянув подання, які стосуються змін до бюджету 2008 року, і радикально переглянув сам бюджет 2008 року», – сказав В. Ющенко.

При цьому глава держави зауважив, що відповідні законопроекти вже пройшли розгляд у профільних комітетах парламенту.

Наголосив Президент і на важливості збільшення фінансування армії у наступному році.

Кажучи про проект держбюджету-2009, В. Ющенко зауважив, що «з таким військовим бюджетом немає чого робити війську у 2009 році».

9 вересня міністр оборони України Юрій Єхануров заявив, що, відповідно до обсягів цьогорічного військового бюджету, у Збройних Силах України залишилося коштів на забезпечення харчування особового складу лише до 31 жовтня.

За його словами, така ситуація склалася через те, що держбюджетом на 2008 рік передбачено лише 57,1% коштів від мінімальної потреби Збройних Сил.

Відповідно до проекту державного бюджету, у 2009 році уряд планує виділити Міноборони 17,4 млрд. грн. Потреба ж у видатках військового відомства на наступний рік становить 32,2 млрд. грн., або 2,5% від національного ВВП.
XS
SM
MD
LG