Доступність посилання

ТОП новини

У Калуші протестують проти відключення від газу ТЕЦ


Близько 200 мешканців цього міста Івано-Франківської області протестували під стінами мерії проти відключення від газопостачання місцевої теплоелектроцентралі і просили у влади допомоги.

17 вересня «Івано-Франківськгаз» на вимогу газопостачальної компанії «Газ України» відключив Калуську ТЕЦ від газопостачання. Основна причина –борги Калуської теплоелектроцентралі за спожитий газ: 4,8 мільйона гривень, рівень оплати – 46 відсотків.

Про необхідність терміново погасити борг «Газ України» неодноразово звертався до місцевих органів влади. Проте, кажуть газовики, договірні зобов’язання про стовідсоткову оплату за газ далі порушуються.

Калуська ТЕЦ забезпечує теплом 60 відсотків помешкань калушан, низку великих підприємств, в тому числі ЗАТ «Лукор». Тут працює понад 600 осіб.

Сьогодні й представники теплоцентралі прийшли до мерії висловити свої побоювання, що люди залишаються без роботи, сім’ї – без засобів для життя, місто – без тепла.

Наразі місто заборгувало ТЕЦ майже 18 мільйонів гривень.

Міський голова Ігор Насалик пообіцяв, що до вечора будуть результати переговорів із Києвом, коли і як відновити роботу ТЕЦ.

«Газ України» раніше повідомляв, що не буде укладати угоди на новий опалювальний сезон із теплопостачальниками-боржниками.
XS
SM
MD
LG