Доступність посилання

ТОП новини

Лідери країн світу засуджують напади повстанців у Пакистані


Прем’єр-міністр Великої Британії Ґордон Браун пообіцяв, що його країна зробить усе можливе, щоб допомогти Пакистанові подолати тероризм. За його словами, він уже обговорив посилення контртерористичної співпраці з президентом Пакистану Асіфом Алі Зардарі.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що призвідників «цього жахливого чину» необхідно притягти до відповідальності.

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко наголосив, що цей «нелюдський терористичний акт іще раз підтверджує необхідність консолідувати зусилля світової спільноти у боротьбі з тероризмом та його варварськими проявами».

Президент Туреччини Абдуллах Ґюль назвав суботній напад на готель «Марріотт» у столиці Пакистану Ісламабаді «повстанчим нападом, який має на меті зруйнувати мир» у Пакистані.

Раніше з засудженням вибуху виступили представники керівництва ще низки країн Азії, а також Сполучені Штати Америки й Організація Об’єднаних Націй.

За твердженням Міністерства внутрішніх справ Пакистану, вибух, який убив принаймні 53 особи й поранив понад 260, влаштували союзники «Аль-Каїди» з лав пакистанських талібів.
XS
SM
MD
LG