Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк готує власний політичний проект


За словами Голови Верховної Ради, це буде «не проект виключно Арсенія Яценюка», а «проект ідеї сильної і демократичної держави».

При цьому Арсеній Яценюк заперечив чутки, що створює такий проект із бізнесменом і депутатом від Партії регіонів Ринатом Ахметовим.

Як сказав спікер у неділю ввечері на телеканалі «Інтер», «це неправда», й він не збирається «будувати будь-які політичні проекти на тому чи іншому бізнесмені чи на тому чи іншому клані чи на будь-якій одній особистості», бо тоді такий проект перетворився б на «закрите акціонерне товариство».

За словами Яценюка, нову партію могли б фінансувати її члени.

При цьому він не став казати, хто з відомих діячів може ввійти до такої партії, й лише сказав, що назве їх під час майбутньої офіційної презентації свого проекту. Яценюк додав, що хотів би зробити це якнайшвидше.

Водночас він заперечив, що веде переговори про участь у проекті з секретарем Ради національної безпеки і оборони Раїсою Богатирьовою. За словами Яценюка, вона «перебуває в іншій політичній конструкції» і «може претендувати на самостійний політичний проект».
XS
SM
MD
LG