Доступність посилання

ТОП новини

Або коаліція наступного тижня, або перевибори – Яценюк


Якщо наступного пленарного тижня не буде сформована нова коаліція, то, на думку Голови Верховної Ради, «терези переважать у бік дострокових парламентських виборів».

За словами Арсенія Яценюка, нині переговори про формування нової коаліції ведуть усі політичні сили з усіма, але «ефект від цих переговорів поки що нульовий».

Виступаючи в неділю ввечері на телеканалі «Інтер», він нагадав, що фракція «Наша Україна – Народна самооборона» подала свої пропозиції про поновлення коаліції, але так і не отримала відповіді від попереднього коаліційного партнера, Блоку Юлії Тимошенко.

Спікер вважає, що до розколу коаліції призвели в першу чергу «особисті амбіції» деяких політиків.

Зокрема, він сказав, що подав заяву про відставку з посади Голови Верховної Ради, бо відчуває політичну відповідальність.

Яценюк додав, що невиконання коаліційної угоди не тягне жодних юридичних наслідків. Але, наголосив він, «дуже важливо зрозуміти, що час політичної брехні рано чи пізно завершиться».

Одночасної відставки спікера і прем’єра в разі розпаду коаліції вимагала коаліційна угода між НУНС і БЮТ. Але Юлія Тимошенко відмовилася подавати в відставку з посади Прем’єр-міністра.
XS
SM
MD
LG