Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував постанову Генпрокуратури щодо Жванії


Подільський районний суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи за фактом підробки документів депутатом Верховної Ради від фракції блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» Давидом Жванією.

Жванія заявив журналістам: «Я з самого початку не сумнівався у своїй правоті і завжди був упевнений, що це надумана справа... Політично заангажована сама заявка і початок усього цього розгляду. Я її не починав, і мені було дуже неприємно в цьому брати участь, тому що в цьому були ще задіяні моя родина, мої діти, що спостерігають уже протягом 5 місяців за цим цирком, який відбувається».

Генеральний прокурор України звернувся до суду з заявою про скасування рішень, що дозволили народному депутату Давиду Жванії одержати свого часу українське громадянство.

Суть претензій прокуратури полягала в суперечності даних щодо часових періодів перебування й проживання його в Україні, які були підставою для прийняття рішень, що дозволили йому одержати українське громадянство.
XS
SM
MD
LG