Доступність посилання

ТОП новини

«Закони щодо інвалідів в Україні не виконуються» – Сушкевич


«Закони, які стосуються інвалідів і їхніх прав, не фінансуються з боку держави і органів місцевої влади».

Про це заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат від фракції БЮТ, президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

«Стандарти цивілізації починаються, коли права всіх людей є рівними. Кожен інвалід має право на реалізацію своїх прав. У нас права інвалідів не дотримуються. Ми – нецивілізоване суспільство. Коли ми лаємо владу з приводу того, що вона нічого не робить для інвалідів, то треба усвідомити, що влада – це похідна від суспільства», – зазначив Валерій Сушкевич.

Водночас він зауважив, що не могло бути успішного виступу на цьогорічній паралімпіаді без втручання держави. «Українські паралімпійці борються через спорт за те, щоб прийти до світу здорових людей, щоб бути на рівні», – наголосив президент Національного паралімпійського комітету.

«Сьогодні в Україні є різні змагання серед дітей-інвалідів, у яких беруть участь 30 тисяч дітей. Цього немає у жодній пострадянській державі. Україна – єдина країна, яка створила систему спорту інвалідів України», – зауважив Валерій Сушкевич.

«Я переконаний, що перемога паралімпійців створює мотивацію суспільства, держави і влади для того, щоб побачити можливості інваліда для суспільства здорових людей. Ця 13-та олімпіада вплине на суспільство так як ніколи. Ще років 5-10 назад ніхто не сприймав паралімпійські ігри як спорт. Але світ давно побачив цих людей і усвідомив їхню проблему», – наголосив Валерій Сушкевич.

«На цій паралімпіаді відбувся цікавий факт. Вперше за всю історію паралімпійського руху в Україні знайшлись 5 спортсменів у нашій збірній, які перевиконали олімпійські стандарти здорових спортсменів, у тому числі безрукий плавець. Паралімпійський спорт – це спорт сили духу», – заявив Валерій Сушкевич.
XS
SM
MD
LG