Доступність посилання

ТОП новини

На сесії Генасамблеї ООН тривають виступи лідерів держав


Президент США Джордж Буш закликав до активної боротьби з тероризмом та розповсюдженням ядерної зброї. Він також засудив Росію за її вторгнення до Грузії, назвавши його порушенням Статуту ООН.

Президент Франції Ніколя Саркозі висловився на підтримку «регульованого капіталізму» як способу виходу з економічної кризи.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад знову заявив, що його країна захистить своє право на ядерні розробки попри «наїзди деяких держав». Він також заявив, що «американській імперії» надходить кінець, і звинуватив у конфлікті Росії з Грузією союз НАТО.

Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі закликав світове співтовариство не допустити зневажання принципів ООН, що, на його думку, робить Росія. Він також оголосив про план демократизації його країни, який назвав «другою трояндовою революцією».

Президент Сербії Борис Тадич закликав ООН підтримати засадничий принцип суверенітету й територіальної цілісності держав-членів, звинуватив «албанських націоналістів» Косова в обмані й повторив прагнення Сербії вступити до ЄС у повному складі, «включно з Косовом».
XS
SM
MD
LG