Доступність посилання

ТОП новини

Голова Закарпатської ОДА просить Тимошенко звільнити Турчинова


Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші надіслав телеграму на адресу Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням вжити заходів впливу щодо першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова та керівництва Мінпраці України.

Як йдеться в телеграмі, для допомоги постраждалим від повені благодійники перераховували кошти, які акумулювалися на рахунках Міністерства праці і соціальної політики України і були розподілені між постраждалими областями. Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов видав доручення Мінпраці терміново розробити форми реєстрів та звіту, за якими на місцях мали виплачувати кошти. Відповідно, облдержадміністрації до 27 вересня повинні здійснити ці виплати, але не встигають…

Закарпаття, за даними Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації, отримало 2 мільйони 59 тисяч 700 гривень ще 22 вересня. Ці кошти мають бути виплачені майже 2400 постраждалим від повені громадянам. Однак гроші лежать на рахунку облдержадміністрації, оскільки станом на 12 годину 24 вересня область так і не отримала затверджених форм реєстрів і звіту, без яких неможливо здійснювати виплату. Про це облдержадміністрація 23 вересня повідомила Кабінет Міністрів, однак заходів не було вжито.

Саме з огляду на таку ситуацію, а також на погрози керівництва Кабміну звільнити всіх голів областей через затримки з виплатами коштів, голова облдержадміністрації Олег Гаваші надіслав телеграму Прем’єр-міністру, в якій повідомляє про причину затримування виплат.

«Затримка з виплатою коштів спричинює дестабілізацію роботи органів влади на місцях та створює соціальну напругу серед населення. Вимагаючи від облдержадміністрацій забезпечити виплату коштів до 27 вересня цього року, першим віце-прем’єр-міністром України Турчиновим не забезпечено виконання свого ж доручення», – йдеться у телеграмі.

Олег Гаваші просить Прем’єр-міністра вжити заходів впливу щодо винних у затримці з виплатою постраждалим благодійних коштів – першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова та керівництва Мінпраці.

XS
SM
MD
LG