Доступність посилання

ТОП новини

Блок Литвина назвав свої принципи щодо державного суверенітету


Блок Володимира Литвина готовий розглянути пропозиції щодо принципів формування нової коаліції, які «пропонують фракції, а не окремі їхні складові».

Про це йдеться в заяві від імені голови фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді Володимира Литвина у відповідь на звернення голови партії «Народний Союз «Наша Україна» В’ячеслава Кириленка щодо програмних принципів нової парламентської коаліції, запропонованих НСНУ.

Як зазначається у документі Блоку Литвина, «вважаємо за можливе і потрібне розглядати пропозиції щодо принципів формування нової коаліції, які пропонуються фракціями, а не окремими їх складовими».

Крім того, «якщо відповідально вести діалог щодо формування нової коаліції, то слід говорити про завдання її наступної діяльності, а не акцентувати увагу на проблемах попередньої коаліції», – вважають у фракції Блоку Литвина.

Водночас члени фракції, «поважаючи політичну лінію партії НСНУ», висловлюють свої міркування щодо її бачення захисту державного суверенітету України:

– Україна неухильно дотримується норм міжнародного права, зокрема принципу територіальної цілісності держав – без будь-яких винятків;
–Україна поділяє план «Саркозі-Медведєва» з урегулювання кавказького конфлікту;
– питання умов перебування Чорноморського флоту на території України врегульовується двосторонніми міжурядовими угодами;
– після завершення перебування ЧФ на території України не допускається розташування в ній іноземних військових баз;
– входження України в міжнародні військово-політичні союзи виключно за результатами всеукраїнського референдуму.

Разом з тим, у фракції Блоку Литвина вважають за доцільне для захисту демократії в Україні повністю скасувати інститут недоторканності високопосадовців, здійснити повну інвентаризацію земель в Україні та кадастрову оцінку земель, створити Державний земельний банк.

Крім того, у заяві говориться, що «інші пропозиції, ініційовані партією, не викликають принципових заперечень, проте потребують конкретизації щодо механізмів та термінів реалізації».

«Фракція налаштована на продовження діалогу, узгодження принципів діяльності нової коаліції, які б не розсварювали, а консолідували Україну», – наголошуно у документі.

22 вересня на засіданні Погоджувальної ради Верховної Ради лідер фракції «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко передав фракціям Блоку Юлії Тимошенко та Блоку Литвина програмні засади формування нової коаліції.
XS
SM
MD
LG