Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає Ющенка не робити за кордоном гучних заяв-звинувачень


Із таким проханням Юлія Тимошенко звернулася до Президента, коментуючи заяву Глави держави про те, що вона нібито лобіювала призначення екс-керівника Секретаріату Президента Віктора Медведчука послом України в Росії, або на посаду віце-прем’єр-міністра уряду.

«Пан Медведчук сьогодні не працює на жодній посаді. І я хотіла б, щоб Президент, який практично здав всі ідеали Майдану і здійснює кадрову політику, я прошу його не кидатися такими заявами за кордоном», – сказала Прем’єр-міністр.

Вона також повідомила, що у неї, у свою чергу, також виникає безліч питань, пов’язаних із кадровими призначеннями Президента. «У мене великі питання до Президента: чому, наприклад, сьогодні закарпатські уркагани і контрабандисти працюють у нього? Я хочу поцікавитися, чому сьогодні головний гінеколог і головний ідеолог Партії регіонів працює в РНБО, чому сьогодні роздано нагороди Ківаловим і Колесніковим, Черновецькому? Я хочу поцікавитися, чому послом в Росії, якщо вже повертатися до цієї теми, призначений пан Грищенко, який є тіньовим міністром закордонних справ уряду Віктора Януковича. Я таких питань можу задати багато», – сказала Прем’єр-міністр.

Разом з тим Юлія Тимошенко не прокоментувала інформацію про її співпрацю з Віктором Медведчуком для розробки законопроекту про внесення змін до Конституції. «Поки що ніякої Конституції немає, а коли вона буде, я повідомлю вам, хто над нею працював», – сказала вона.

Президент Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками Атлантичної ради в Нью-Йорку заявив, що Юлія Тимошенко просила його призначити екс-голову Адміністрації Президента Віктора Медведчука послом України в Російській Федерації, або на посаду віце-прем'єр-міністра України.

«Як тільки я подав кандидатуру Тимошенко на розгляд парламенту, наступного дня вона приходить до мене і просить, щоб я призначив Медведчука послом в Росії, або віце-прем'єром. У відповідь на це я сказав, що цієї людини не буде в українській владі ніколи», – заявив Віктор Ющенко.

При цьому Глава Української держави додав, що Юлія Тимошенко і Віктор Медведчук є основними партнерами в українській політиці. «Це перші партнери, це перша пара. І не зараз, і не місяць, і не два», – сказав Ющенко.

Близький до Медведчука політолог Михайло Погребінський сказав, що, за його даними, сам Ющенко на початку 2005 року пропонував Медведчуку на вибір будь-які посади.

«А зараз Ющенко вважає це криміналом, – дивується політолог. – Можу вас запевнити, що Медведчуку ні посада віце-прем'єра, ні посла в Росії нецікава».
XS
SM
MD
LG