Доступність посилання

ТОП новини

Про нову коаліцію, найненависніші податки і непридатні пестициди (огляд преси)


Київ – Шансів на створення коаліції у складі БЮТ, НУНС і Блока Литвина дуже мало, переконані експерти «Газети по-українськи». «Вона ще авантюрніша, ніж попередня, – зазначають вони. – У попередньої коаліції був усе ж свій спікер. А в цій є лише претендент на цю посаду – В. Литвин, який уже був головою Верховної Ради і не уявляє собі, що він може бути на якійсь іншій посаді. У даному випадку Тимошенко торгує не своїм»,— переконані експерти.

Верховна Рада зробила черговий крок до дострокових виборів, стверджує газета «Сегодня». Підстава – вихід з переговорного процесу щодо створення коаліції Партії регіонів.

Регіонали заявляють, що їм не подобається наміри БЮТ створити коаліцію з НУНС і Блоком Литвина. «Нехай спочатку спробують між собою домовитися, а ми почекаємо», – зізнались журналістам у Партії регіонів. Стаття називається «Вето на коаліції».

Поки що обриси нової парламентської формації не те що не вимальовуються, вони нагадують туманну сіру пляму, пише газета «Сільські вісті». Водночас, зазначає далі видання, доки БЮТ і НУНС задихаються у небратніх обіймах один одного, неприкаяні литвинівці несуть свою місію «стабілізатора» можливої демкоаліції самотиною. Заголовок матеріалу «Хто і кого душить в обіймах».

Податок на додану вартість українські підприємці визнали таким, що найбільше перешкоджає розвиткові вітчизняного бізнесу. Про це вони розповіли журналістам газети «Діло». Докладніше про їхні аргументи щодо непродуманості державних поборів розповідається в публікації «Податки, які ненавидять».

Одним із важливих стратегічних напрямів досягнення сталого розвитку агроекосистем в Україні є зниження забруднення біосфери токсичними речовинами, зокрема, непридатними пестицидами. Як інформує газета «Голос України», основна кількість заборонених і непридатних до використання пестицидів накопичилася в Україні наприкінці 70-80-х років ХХ століття, коли в сільському господарстві широко застосовувалися інтенсивні технології. Більшість пестицидів, котрі тоді використовували, нині потрапили до списку заборонених препаратів. Тому вироблені на власних хімічних заводах чи імпортовані препарати, які не можна було далі використовувати, почали складувати.

Більше про цю проблему можна довідатися в статті «Знешкодження непридатних пестицидів – справа загальнодержавна».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG