Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ знову голосує спільно з «регіонами» і комуністами проти Президента


Верховна Рада ухвалила за основу проект закону про внесення змін до Закону «Про телебачення і радіомовлення». Всього проголосувало 352 депутати – від БЮТ, Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина.

Відповідно до проекту, керівників Національної телекомпанії України (НТКУ) та Національної радіокомпанії України (НРКУ) призначають і звільняють з посади Верховна Рада за пропозицією не менш як однієї третини народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради.

Раніше це була прерогатива Президента за поданням Верховної Ради.

Із Закону вилучили норму про те, що персональний склад громадських рад НТКУ та НРКУ затверджує Верховна Рада України: 9 осіб – за поданням депутатських фракцій у Верховній Раді України, 4 особи – за поданням президента України та 4 особи – за поданням загальнодержавних об’єднань громадян, що діють у сфері виробництва і розповсюдження телерадіопрограм.

Національна телекомпанія України та Національна радіокомпанія України мають свої статути. Їх затверджує спеціальною постановою Кабінет Міністрів. Раніше статут визначався самими компаніями.



XS
SM
MD
LG