Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко назвав політику уряду з фінансування армії бездарною


Виступаючи на засіданні Ради національної безпеки та оборони, В. Ющенко гостро розкритикував стан фінансування армії, зауваживши, що не може підтримати урядову політику в цьому питанні.

Він назвав неприпустимим рівень фінансування Збройних Сил України, передбачений держбюджетом на 2008 рік, і запланований у проекті бюджету на наступний рік.

Кажучи про показники виділення коштів на той чи інший військовий напрямок, Президент зазначив, що «це трагічна статистика».

«Про яку потужність армії може йти мова, про яку надійність може йти мова?», – сказав Президент, додавши, що «кожен рік у парламент вкидається бюджет, який, так здається, направлений не на лобіювання інтересів країни, а когось іншого».

В. Ющенко підкреслив, що не може з цим змиритися. Фінансування ЗСУ свідчить про тенденцію до занепаду українського війська, вважає Президент.

Розкритикував Президент і виділення коштів на навчання військових, зауваживши, що жоден контрактник не піде на такі умови. «Жоден контрактник по плацу – як ми з вами – стройовим кроком ходити не буде. Це людина професії, їй потрібен сучасний автомат…», – сказав він.

Президент повторив свою тезу, що за такого рівня фінансування, попри заяви деяких політичних сил, Україна зможе перейти на контрактну армію лише через 27 років.

Підсумовуючи, В. Ющенко зауважив, що не може назвати патріотами тих людей, які так ставляться до солдата.

Президент закликав членів РНБО ухвалити рішення, яке дозволило б виправити ситуацію і не зважати на ті популістські закиди, що лунатимуть після його сьогоднішнього виступу.

В. Ющенко зауважив, що хоче нагадати дуже відомий вислів: «Якщо уряд не хоче годувати свою армію, то він годує чужу».



XS
SM
MD
LG