Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Від ставлення Києва до Чорноморського флоту залежатиме ставлення Москви до Києва


Тема тимчасового перебування Чорноморського флоту Росії на території України була однією з головних у заявах посла МЗС Росії з особливих доручень Володимира Дорохіна в перебігу телемосту Київ – Москва в п’ятницю.

«Питання Чорноморського флоту дуже чутливе для Російської Федерації, чутливе для дуже широкої громадськості, для нашої політичної еліти і простих людей. Те, як ставиться Київ до Чорноморського флоту, є одним із критеріїв формування наших відносин і одним із критеріїв того, яку позицію Росія займає щодо України», – заявив російський дипломат.

Він підтвердив позицію Москви, де вважають, що питання про терміни перебування російського флоту в Україні, які збігають 2017 року, обговорювати вже нині ще зарано «через деякі причини», що їх він не назвав.

За його словами, Україна і Росія мають знайти в цій справі таке рішення, яке «відповідало б інтересам» обох держав, а що зараз це рішення знайти не вдається, Росія просить Україну перенести його розгляд на пізніше.

Російський посланець також заявив, що, за розумінням Москви, орендна плата за перебування Чорноморського флоту Росії в Україні, яка нині визначена в менш як 100 мільйонів доларів на рік, має залишитися незмінною.
XS
SM
MD
LG