Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську створено групу для референдуму про зміну статусу Криму


Створено ініціативну групу з підготовки та проведення всеукраїнського референдуму щодо зміни автономного статусу Криму і скасування спеціального статусу Севастополя, який ініціює Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

За інформацією прес-служби Івано-Франківської обласної організації «Свободи», у зборах ініціативної групи взяв участь 341 громадянин з Івано-Франківська і 12 районів області.

Виступаючи на зборах, голова облорганізації «Свободи», заступник голови партії Олександр Сич зазначив: «У другій статті Конституція визначає, що Україна є унітарною державою. Водночас у ній є положення про автономний статус Криму. Цим, фактично, Конституція суперечить сама собі».

«Окрім цього, враховуючи останні події в світі, зокрема, російську агресію в Грузії, питання зміни автономного статусу Республіки Крим на обласний і скасування спеціального статусу Севастополя є надзвичайно актуальним для України», – наголосив він.

Олександр Сич також заявив, що заклик Верховної Ради Криму визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії «свідчить про початок реалізації Кремлем так званого «грузинського сценарію» в Україні». «У такий спосіб прокладається дорога, яку під керівництвом кремлівських політиків пройшли Південна Осетія та Абхазія», – наголосив він.

За даними прес-служби, присутні одноголосно підтримали ініціативу «Свободи» провести всеукраїнський референдум.

До складу ініціативної групи обрано 43 особи майже з усіх регіонів Івано-Франківської області.

ВО «Свобода» розраховує в жовтні розпочати збір підписів за проведення всеукраїнського референдуму про надання Криму статусу області.

XS
SM
MD
LG