Доступність посилання

ТОП новини

За підозрою в бандитизмі затримано співробітника «Альфи»


Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за статтями «бандитизм» і «розбій» стосовно членів злочинного угруповання, яке складалося з колишніх та нинішніх співробітників українських спецслужб.

Як повідомив начальник київської міліції Віталій Ярема, йдеться про затриманих під час нападу на одеського бізнесмена 25 вересня в розважальному комплексі в Броварах.

За словами Яреми, до складу банди входить співробітник спецпідрозділу СБУ «Альфа».

Рік тому ця людина перевелася працювати з органів внутрішніх справ в «Альфу», а до цього працювала в спецпідрозділі УБОЗ «Сокіл», сказав начальник ГУ МВС у Києві.

Кримінальний кодекс передбачає за бандитизм позбавлення волі на термін до 15 років або й довічне ув’язнення, якщо злочини мали тяжкі наслідки.

Інших п’ятьох затриманих підозрюють у скоєнні дій, які за Кримінальним кодексом кваліфікуються як розбій.

Віталій Ярема також розповів, що оперативна інформація про діяльність організованого злочинного угруповання, яке «спеціалізується» на заволодінні майном ювелірів та антикварів, надійшла 8 місяців тому.

Потерпілі не розуміли, що йдеться про бандитський напад, бо члени банди представляли офіційні документи працівників спецслужб.
XS
SM
MD
LG