Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко поїде до Москви в четвер під критику Секретаріату Президента


За коротким повідомленням прес-служби Кабміну, в перебігу робочого візиту 2 жовтня планується зустріч голів урядів України і Росії, а також переговори урядових делегацій «щодо підготовки до укладення довгострокової угоди з постачання природного газу».

За версією прес-служби російського уряду, «Під час російсько-українських переговорів планується обговорити різні аспекти торговельно-економічної співпраці, а також взаємодію в енергетичній сфері».

Менш як за півгодини до повідомлення українського Кабміну, коли дата візиту ще не була оголошена, прес-служба Президента оприлюднила заяву заступника голови Секретаріату Андрія Кислинського, що газові контракти на 2009 і наступні роки не будуть серед пріоритетів порядку денного візиту Юлії Тимошенко до Москви.

За твердженням президентського чиновника, «Під першим номером у списку значиться отримання Юлією Володимирівною політичного благословення «білокам’яної». Усе решта, включаючи і газові контракти, як то кажуть, додасться «автоматом».

Як стверджує Кислинський, Блок Юлії Тимошенко нібито має створити коаліцію з Партією регіонів на вказівку Кремля, і в Москві невдоволені, що це завдання не виконане.

Представник Секретаріату також припустив, що до такої коаліції можна буде долучити й Володимира Литвина з його блоком, щоб таким чином «виправдати в очах суспільства союз «бютівців» і «регіоналів».

Він нагадав, що Президент Віктор Ющенко наполягає на невідкладному завершенні газових переговорів із Росією незалежно від політичної кон’юнктури, й додав: «Заручниками політичних інтриг прем’єра не можуть бути національні інтереси».
XS
SM
MD
LG