Доступність посилання

ТОП новини

Буш підтримує демократію і євроатлантичну інтеграцію України


Як заявив Президент США після переговорів у понеділок у Вашингтоні з колегою з України, «Ми обговорили питання НАТО і процесу заявки на членство. Ми обговорили енергетичну незалежність (України). Ми обговорили, як ми можемо співпрацювати, щоб принести стабільність і мир у деякі частини світу».

«Ми з усіх сил підтримуємо вашу демократію і хочемо працювати з вами над цим і далі», – додав Джордж Буш.

Віктор Ющенко в відповідь запевнив, що становище в Україні «далеко не трагічне й не драматичне». За його словами, Україна має «достатньо демократичних ресурсів і методів, щоб належно відповісти на будь-яку кризу, яка може статися в українському парламенті».

«І в цьому сила й оптимізм української ситуації», – додав Президент України.

За його словами, в перебігу переговорів сторони обговорили двосторонні відносини, зокрема, втілення Плану дій Україна – США, і високо оцінили їх.

Вони також «приділили особливу увагу» інтеграції України в європейські і євроатлантичні структури і обговорили енергетичну співпрацю, яка є для України «дуже важливою темою», сказав Ющенко.

Він також попросив американського колегу делегувати до України представників США на вшанування 75-х роковин Голодомору 22 листопада.

Президент України наголосив на необхідності зробити все, щоб питання про Голодомор потрапило до порядку денного Генеральної асамблеї ООН.

Цими переговорами візит Віктора Ющенка до США закінчився, і він вирушив до Києва.
XS
SM
MD
LG