Доступність посилання

ТОП новини

Нелегальних мігрантів переводять із закарпатського «Павшина»


Із пункту тимчасового утримання нелегалів «Павшино», розташованого у Мукачівському районі Закарпаття, його утриманців почали вивозити до спеціально створених пунктів на Волині та Чернігівщині.

Це відбувається на вимогу Закарпатської обласної ради, оскільки 7 років поспіль пункт «Павшино» працює без визначеного правового статусу і тимчасово перебуває на балансі Мукачівського прикордонного пункту.

Крім того, на думку депутатів Закарпатської обласної ради, існування табору для нелегалів на території області завдає шкоди іміджеві Закарпаття як туристичного і рекреаційного краю, оскільки, на їхню думку, табір є ймовірним місцем спалаху екзотичних хвороб.

За 7 років існування пункту через нього пройшли майже 12 тисяч мігрантів, які потрапляли туди після спроби незаконно перетнути державний кордон.

Пункти тимчасового утримання незаконних мігрантів на Волині та Чернігівщині почали працювати з вересня цього року. Вони розраховані відповідно на 180 та 250 осіб. Ці заклади за своїм статусом повинні утримувати іноземців та осіб без громадянства, які затримані в адміністративному порядку, терміном до 6-ти місяців.
XS
SM
MD
LG