Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Україна може підписати угоду про асоціацію з ЄС через 6–8 місяців


Україна розраховує на підтримку Швеції у євроінтреграційних процесах, заявив Президент Віктор Ющенко після розмови з Королем Швеції Карлом XVI Ґустафом, який перебуває в Україні з державним візитом.

Ющенко висловив переконання, що угода про асоціацію з ЄС, «яка сьогодні майже наполовину опрацьована, у найближчі 6–8 місяців була доведена до свого завершення, і ми могли б під час шведського головування таку угоду підписати».

Президент відзначив важливу роль Швеції в інтеграції України у європейські структури. Він нагадав, що раніше міністри закордонних справ Швеції та Польщі виступили з так званою «ініціативою Східного партнерства».

«Ми сподіваємось, що найближчі місяці, особливо перші місяці 2009 року, будуть спрямовані на те, щоб наповнити змістом цю європейську ініціативу», – наголосив Ющенко.

Також він зазначив, що Україна зацікавлена в подальшому розвитку відносин із шведським бізнесом, і нагадав, що в середу вранці у Києві відбудеться українсько-шведський бізнес-форум.

Зі свого боку, Король Швеції також зазначив, що між ним і Президентом України відбулася цікава дискусія, і його візит є знаком високих стосунків між Україною і Швецією.

Карл XVI Ґустаф зазначив, що разом із ним до Україні прибули представники шведських компаній, які зацікавлені у налагодженні бізнес-контактів, і вони братимуть участь у бізнес-форумі.
XS
SM
MD
LG