Доступність посилання

ТОП новини

Президент Білорусі закликає скасувати санкції після виборів


За словами Олександра Лукашенка, він чекає від Європейського Союзу скасування всіх санкцій проти його влади. «Залізну завісу треба прибрати», – сказав він.

Білорусь готова співпрацювати з Заходом, проаналізувати звіт ОБСЄ про недільні парламентські вибори і попрацювати над помилками, заявив Лукашенко в вівторок.

«Якщо Європа зробить крок до нас, Білорусь зробить три у відповідь», – додав він.

При цьому білоруський керівник наголосив, що задля поліпшення стосунків із Євросоюзом він не піде на погіршення відносин із Росією.

ЄС, а також США звинувачують владу Білорусі в порушеннях прав людини й наклали на неї низку санкцій.

Спостерігачі Організації з безпеки і співпраці в Європі заявили, що вибори нижньої палати білоруського парламенту в неділю, попри «незначні поліпшення» порівняно з попередніми виборами, не відповідали міжнародним стандартам.

Франція, яка головує в ЄС, сьогодні висловила занепокоєння перебігом виборів, у результаті яких до парламенту знову не потрапив жоден представник опозиції, й закликав владу Білорусі здійснювати зусилля, щоб досягти відповідності міжнародним демократичним стандартам.

Водночас комісар ЄС із зовнішніх відносин Беніта Ферреро-Вальднер заявила в понеділок, що Євросоюз має подумати, «як найкраще розвивати відносини з Білоруссю, її владою і народом».
XS
SM
MD
LG