Доступність посилання

ТОП новини

Хав’єр Солана прибув до Грузії перед початком спостережної місії ЄС


Координатор зовнішньої політики Європейського Союзу має зустрітися з президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі і виступити перед учасниками місії, яка офіційно починається в середу.

Раніше в вівторок речник російських військових у регіоні Південної Осетії в Грузії, які називають себе «миротворцями», заявив, що Росія не пустить спостерігачів ЄС до «буферної зони» в Грузії – наразі їм дозволять працювати тільки до південних меж «зони безпеки».

Це території Грузії поза межами її південноосетинського регіону, що їх продовжує окуповувати Росія. За міжнародним мирним планом російські війська мають відійти до 10 жовтня.

За словами речника, в вівторок представники Росії і Євросоюзу, які зустрічалися в грузинському селі Каралеті, не змогли узгодити домовленість про технічне і тилове забезпечення місії спостерігачів.

За мирним планом, укладеним за посередництва Франції на чолі Європейського Союзу, спостерігачі ЄС мають працювати на всій території Грузії. У ЄС наполягають, що мається на увазі вся міжнародно визнана територія Грузії, разом із її південноосетинським і абхазьким регіонами. Росія ж, яка визнає ці регіони за окремі країни, заявляє, що не допустить туди спостерігачів.
XS
SM
MD
LG