Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко обіцяє в Москві захистити національні інтереси України


Уряд затвердив директиви на переговори з Росією щодо газу, в яких ураховано всі пропозиції Ради національної безпеки і оборони та Президента, заявила Прем’єр-міністр у середу після засідання Кабінету Міністрів напередодні свого візиту до Росії в четвер.

Зокрема, сказала вона, газотранспортна система України, яка є державною власністю, залишається «поза межами всіх переговорних процесів» і не може потрапити ні в концесію, ні в спільне підприємство чи спільне користування.

Тимошенко запевнила, що «ні на крок не відійде» від національних інтересів України.

Прем’єр висловила сподівання, що за результатами переговорів удасться підписати якісь документи, але водночас була дуже обережна з прогнозами. За її словами, переговорний процес буде складний і може потребувати кількох спроб.

При цьому Тимошенко заявила, що не допустить підвищення ціни на газ до цифри, про яку часто говорили останнім часом, у 400 доларів за тисячу кубометрів.

Вона додала, що українська сторона має намір запропонувати російській поетапний перехід на ринкову ціну впродовж кількох років.

Раніше в Секретаріаті Президента заявляли, що справжня мета візиту Прем’єр-міністра до Москви – не переговори про газ, а отримання «політичного благословення» на те, щоб створити проросійську коаліцію Блоку Юлії Тимошенко з Партією регіонів.
XS
SM
MD
LG