Доступність посилання

ТОП новини

У прем’єра наполягають, що Президентові віддали урядовий літак


Відтак, за словами речниці прем’єра Марини Сороки, Державне управління справами не виконало своїх функцій, не підготувавши літак для візиту голови уряду до Москви.

Міністерство транспорту і зв’язку підтвердило, що «резервний літак», на якому Віктор Ющенко вирушив до Львова після проблем із його основним літаком, був дійсно призначений для польоту Юлії Тимошенко до Росії.

За словами речниці Мінтрансу Вікторії Яковлевої, чому не вистачає літаків для найвищих посадових осіб – це питання до Держуправління справами, а не до міністерства.

Раніше сьогодні літак Президента, на якому Віктор Ющенко летів до Львова, через технічні проблеми мусив повернутися на летовище Бориспіль і піти на аварійну посадку. Відтак голова держави знову вирушив до Львова на резервному літаку.

У голови уряду стверджують, що саме на ньому й мала летіти до Москви прем’єр, яка врешті вирушила приватним чартером. У Президента відкидають такі звинувачення.

Прес-секретар голови уряду також заявила, що Прем’єр-міністр прибула на летовище Бориспіль уже після відльоту Президента.

Раніше сьогодні в Секретаріаті Президента заявили, що Тимошенко перебувала на летовищі Бориспіль водночас із Ющенком, але, порушуючи протокол, не підійшла привітатися, а одразу зайшла в зал офіційних делегацій.

За повідомленнями, Державне управління справами має загалом п’ять літаків, які обслуговують найвище керівництво держави: Президента, Прем’єр-міністра і Голову Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG