Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Україна за мирне врегулювання конфлікту на Кавказі


Про це заявила сьогодні Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко під час зустрічі з Володимиром Путіним у підмосковній резиденції Прем’єр-міністра Росії в Ново-Огарьово.

«Ви знаєте, що ми всією душею хочемо мирного врегулювання цього конфлікту, зробити так, щоб знову запанував мир та спокій. Думаю, що Ви також зацікавлені у цьому», – наголосила Тимошенко.

Натомість Путін висловив жаль із того приводу, що Україна постачала зброю Грузії.

Водночас він зазначив, що не хоче порушувати це питання на переговорах і не хоче, щоб ця ситуація заважала вирішувати економічні питання.

Україна раніше різко засудила воєнну операцію, яку здійснила Росія проти Грузії, та інші дії Росії в регіоні, зокрема, визнання за окремі країни грузинських сепаратистських регіонів Південної Осетії й Абхазії.

«Грузинське питання» є базовим і в конфлікті Блоку Юлії Тимошенко і пропрезидентського блоку «Наша Україна – Народна самооборона». «Наша Україна» вимагає від Юлії Тимошенко «чіткої позиції щодо конфлікту на Кавказі», а саме засудження агресії Росії; в БЮТ відмовляються чітко підтвердити такі формулювання.
XS
SM
MD
LG