Доступність посилання

ТОП новини

Путіна багато що непокоїть у діях керівництва України


Це стосується в першу чергу позиції українського керівництва в зв’язку, як сказав прем’єр-міністр Росії, з «агресією Грузії проти Південної Осетії».

У перебігу спільної прес-конференції з головою українського уряду після їхніх переговорів у четвер попід Москвою Володимир Путін також кілька разів звинувачував Україну в продажу зброї до Грузії в перебігу збройного конфлікту Москви проти Тбілісі і в участі громадян України в бойових діях на боці Грузії при її захисті проти нападу російських військ; при цьому він визнав, що не має підстав для таких тверджень.

Дальшим моментом, який не подобається російському керівництву в діях українського, є спроби, як сказав Путін, «перекрутити спільну історію» і реабілітувати осіб, які «співпрацювали з нацистами під час Другої світової війни».

Так само, додав він, це стосується й становища навколо базування в Україні російського Чорноморського флоту – за його словами, багато з питань навколо нього ставляться «штучно».

У Росії зацікавлені в «стабільній, демократичній і квітучій Україні, з якою готові розбудовувати щонайтісніше дружнє партнерство», сказав Путін.

Але при цьому він наголосив: Росія будуватиме свої відносини з будь-якою державою, серед них і з Україною, «дзеркальним чином, на підставі взаємності».

За словами Путіна, «простою мовою» це означає: «Як гукнеться, так і відгукнеться».
XS
SM
MD
LG