Доступність посилання

ТОП новини

Газ до України з нового року має постачатися без посередників


Це передбачає міжурядовий українсько-російський меморандум про співпрацю в газовій сфері, який підписали за результатами переговорів у четвер під Москвою керівники урядів України і Росії.

У ньому сторони «вітають» встановлення з 1 січня 2009 року прямих двосторонніх довгострокових відносин між «Нафтогазом України» і російським «Газпромом», які стосуватимуться постачання газу в обсягах, що забезпечують баланс газу для споживачів України».

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко уточнила, що це означає: «Газпром» постачатиме газ «Нафтогазові» без посередників, і «Нафтогаз» стане єдиним імпортером газу до України.

При цьому, як повідомляє «Агентство газової інформації» російського «Інтерфаксу» з посиланням на джерело, знайоме з текстом меморандуму, перехід на прямі відносини «Нафтогазу» і «Газпрому» обумовлений тим, що Україна погасить усі свої заборгованості за всіма попередніми поставками.

Голова правління «Нафтогазу України» Олег Дубина висловив сподівання, що переходу на прямі відносини «Нафтогазу» й «Газпрому», який «вітається» в меморандумі, дійсно вдасться досягти з 1 січня 2009 року.
XS
SM
MD
LG