Доступність посилання

ТОП новини

Сомалійські ісламісти вимагають від піратів знищити українське судно, якщо викупу не буде


Рух «Аш-Шабаб», який контролює частину Сомалі, де стоїть на якорі викрадене судно, закликає викрадачів спалити або затопити його, якщо вони не отримають за нього грошей, заявив «Агентству Франс-Прес» речник цього радикального протиурядового повстанчого руху.

Речник запевнив, що його рух не має жодних контактів із викрадачами, які утримують судно на якорі біля підконтрольного йому узбережжя «у власних інтересах».

Він назвав злочином викрадення комерційних суден, але додав: «Викрадення судна, яке везе зброю для ворогів Аллаха, – це зовсім інша справа».

«Ворогами Аллаха» сомалійські ісламісти, що, як вважають, пов’язані з «Аль-Каїдою», називають усіх, хто не стоїть на позиціях радикального ісламу.

Тиждень тому пірати викрали біля берегів Сомалі судно «Фаїна» з екіпажем із 17 громадян України, 2 громадян Росії і 1 мешканця Латвії без громадянства і вантажем із 33 танків Т-72, 6 систем протиповітряної оборони, 150 гранатометів і 14 тисяч 125-міліметрових артилерійських снарядів і вимагають за звільнення судна й екіпажу 20 мільйонів доларів.

Судно перебуває під наглядом кількох американських кораблів, які мають за завдання не допустити вивантаження зброї на берег, який контролюють ісламісти.

Згаданий речник ісламістів також заявив, що вони були б не проти отримати зброю, яка є на судні.
XS
SM
MD
LG