Доступність посилання

ТОП новини

Дії представників 5 партій зривають переговори про коаліцію – лідер НУНС


Як заявив В’ячеслав Кириленко, політрада Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» надала йому як лідерові фракції мандат на проведення переговорів про створення нової коаліції.

За його словами, поведінка 18 депутатів із 5 партій блоку, які раніше в п’ятницю заявили про необхідність прискорити створення коаліції з БЮТ, є провокацією і зривом переговорів про коаліцію.

Водночас, на його думку, термін, коли Президент отримує право розпустити парламент через нестворену коаліцію, вже настав.

В’ячеслав Кириленко також відкинув звинувачення цих депутатів, ніби він «зник» із парламенту, й заявив, що був на своєму робочому місці.

Повідомляючи про консультації про створення коаліції з БЮТ, він сказав, що досі не вдається дійти згоди про спільну заяву щодо російсько-грузинського конфлікту.

Раніше в п’ятницю представники 5 із 9 партій, що складають блок НУНС, заявили, що вимагають якнайшвидше перейти від консультацій до переговорів про створення коаліції з БЮТ.

За їхніми словами, позицію цих 5 партій офіційно підтримує 30 народних депутатів із 72, які є членами фракції НУНС.

Також раніше в п’ятницю Прем’єр-міністр і лідер БЮТ Юлія Тимошенко демонстративно поставила свій підпис під заявою про події в Грузії саміту Україна – ЄС від 9 вересня.

За її словами, таким чином її блок виконав усі «ультимативні умови» блоку «Наша Україна – Народна самооборона» для відновлення коаліції.

У блоці НУНС наполягають, що для переговорів про поновлення коаліції БЮТ має проголосувати в Верховній Раді за заяву, яка, зокрема, «засуджує акт агресії Російської Федерації проти суверенної держави Грузії». БЮТ відмовляється від цього.

У заяві саміту Україна – ЄС висловлено занепокоєння і жаль із приводу подій у Грузії, але немає жодних згадок про засудження чи агресію Росії.

XS
SM
MD
LG