Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк не чекає на коаліцію до вівторка, тим більше з Литвином


Голова Верховної Ради не думає, що якогось конструктивного рішення про створення коаліції вдасться досягти до вівторка.

Так Арсеній Яценюк прокоментував у суботу заяву Президента Віктора Ющенка, що він скликає на вівторок консультації з фракціями про розпуск парламенту, а до того часу дає політичним силам можливість юридично оформити домовленості про створення нової коаліції.

Яценюк лише сподівається, що такі консультації можуть підштовхнути сторони до прогресу в переговорах про створення коаліції.

Спікер звернув увагу, що консультації про розпуск парламенту ще не означають самого розпуску.

Він висловив думку, що Президентові варто б дати можливість завершити переговори про коаліцію, й назвав розпуск парламенту «найостаннішим інструментом».

Арсеній Яценюк, перебуваючи в суботу в Чернівцях, звідки він родом, на святкуванні 600-річчя міста, кілька разів повторив свою позицію, що коаліція Блоку Юлії Тимошенко і Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» неможлива за участі Блоку Литвина. «Коаліції трьох не буде», – казав він.

За його словами, може йтися лише про відновлення демократичної коаліції з двох сил, БЮТ і НУНС, а не про створення нової. Як сказав Яценюк, «вони вдвох не ужилися, а уявіть, що буде втрьох». До того ж, сказав він, Блок Литвина навряд чи поділяє цінності БЮТ і НУНС.
XS
SM
MD
LG