Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові продовжують демонтаж своїх блокпостів у Грузії


Росія виводить свої війська з районів Грузії, що межують із Південною Осетією, відповідно до плану Саркозі-Медведєва.

Уповноважений президента Грузії у сусідньому з Південною Осетією регіоні Шіда-Картлі Владімер Вардзелашвілі заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що за станом на 5 жовтня в Горійському районі Грузії у так званій «буферній зоні» функціонує 6 блокпостів російських військ. Ще два пости знаходяться в Сачхерському районі на північному заході від Південної Осетії.

Владімер Вардзелашвілі підтвердив, що зранку у неділю російські військові почали демонтаж постів у Сачхерському районі – поблизу сіл Джварі і Алі. А в понеділок, за його даними, російські війська збираються ліквідувати ще два пости – вже у районі міста Ґорі – поблизу сіл Надарбазеві і Аґара.

Таким чином, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, можна стверджувати, що не зважаючи на теракт в Цхінвалі, в результаті якого у п’ятницю загинули 8 російських військовослужбовців, Москва виконує свої зобов’язання відповідно до угоди Саркозі-Медведєва і виводить війська.

До 10 жовтня на території Грузії поза сепаратистськими Абхазією і Південною Осетією, згідно із підписаною угодою, не повинно залишитися жодного російського військовослужбовця. У цих районах росіян мають замінити спостерігачі Європейського Союзу.

XS
SM
MD
LG