Доступність посилання

ТОП новини

«Росія завжди ревнувала Грузію до США» – Ніно Бурджанадзе


«Росія завжди застосовувала політику примусу – то газ перекривала, то з сепаратистами дружила. Ніколи Росія не хотіла вести себе як цивілізована держава щодо Грузії», – заявила в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода колишній спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе.

«США завжди допомагали Грузії як рівноправній державі. США намагались допомогти Грузії врегулювати конфлікт із Росією, яка все робила з точністю до навпаки. Тобто, Росія завжди намагалась всім довести, що ми маленька і слабка держава», – зауважила Ніно Бурджанадзе.

«Інтегрувати Південну Осетію у склад Грузії можна було до війни. Таких міжетнічних проблем поміж грузинами і осетинами, як між грузинами і абхазами, немає. Була можливість врегулювати цей конфлікт без військових дій. Саме тому російські спецслужби і поспішили. Я думаю, що таке активне втручання Росії було через те, що російська влада вважала, що ми змогли б знайти спільну мову з абхазьким керівництвом. Тепер ми втратили цю можливість і мусимо починати все з початку», – зазначила колишній спікер парламенту Грузії.
XS
SM
MD
LG