Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА: Криза з польським футболом подолана


Президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій Зепп Блаттер повідомив, що уряд і футбольна федерація Польщі досягли угоди, яка має дати їм змогу уникнути санкцій.

У ФІФА отримали з Польщі листи й документи про таку угоду і вважають її достатньою, сказав він у понеділок журналістам, перебуваючи в Брюсселі.

Так само, додав він, задоволений і президент УЄФА Мішель Платіні.

Якщо ця угода набуде чинності в вівторок, санкцій на польський футбол не накладатимуть, сказав Блаттер.

Через усунення в Польщі з посад керівництва Польського футбольного союзу і призначення тимчасового куратора світовий і європейський футбольні керівні органи заявили, що збірна країни може бути вилучена принаймні з двох найближчих відбіркових матчів чемпіонату світу і що в Польщі можуть відібрати право проводити разом із Україною чемпіонат Європи 2012 року.

Міжнародна федерація футбольних асоціацій і Європейський союз футбольних асоціацій у спільній заяві наголосили тоді, що втручання уряду в справи футболу, як вони сприйняли події в Польщі, неприпустиме.

ФІФА й УЄФА заявили, що далі визнають за законне лише усунене керівництво Польського футбольного союзу і не визнають новопризначеного куратора.

Вони дали Польщі термін до півдня в понеділок, щоб повернути керівників футбольної асоціації.

Подробиці нинішньої домовленості між урядом і футбольними колами Польщі, якої досягли останньої хвилі перед закінченням терміну, ще не оголошені.

Раніше міністр спорту Польщі Міхал Джев’єцький заявляв, що мусив домогтися усунення керівництва асоціації, бо не мав можливості інакше подолати корупцію.

XS
SM
MD
LG