Доступність посилання

ТОП новини

«Перевибори негативно вплинуть на економіку України» – міністр Данилишин


«Гроші і економіка потребують стабільності. Якщо ми хочемо, щоб економіка розвивалась швидкими темпами, ми маємо забезпечувати їй всі умови для нормального функціонування», – заявив в ефірі Радіо Свобода міністр економіки України Богдан Данилишин.

«Україна достатньо сильно інтегрована у світову економічну систему. Але позитивним є те, що окремі сегменти національної економіки не є настільки розвиненими і чутливими, щоб на них відображалась світова фінансова система. Зараз фінансова криза не сильно впливає на окремі економічні сегменти України», – зазначив міністр.

«У цьому році економіка України демонструвала позитивні темпи економічного зростання. Це і зростання ВВП – за січень-серпень ми маємо 7,1 %. Ми бачимо розвиток машинобудування, зокрема тих галузей машинобудування, які є інноваційно привабливі. Ми передбачаємо лібералізацію зовнішньоторговельної діяльності, доступ українських підприємств на європейські ринки та інтеграцію українських підприємств у міжнародний економічний поділ праці», – наголосив Богдан Данилишин.

За його словами, «кредити стануть доступними для малих та середніх підприємств». «Уряд забезпечить діалог малих і середніх підприємців з міжнародними інвесторами. При Кабміні є Рада підприємців малого та середнього бізнесу», – зауважив міністр економіки.

«Зараз ключове питання української економіки – це тваринництво. Треба розвивати великі тваринницькі комплекси, інфраструктуру тощо», – сказав Богдан Данилишин.
XS
SM
MD
LG