Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко зустрівся з британськими керівниками


У переговорах Президента України з Прем’єр-міністром Великої Британії Ґордоном Брауном та міністром закордонних справ Дейвідом Мілібандом у Лондоні ішлося, крім питань двосторонньої торговельно-економічної, інвестиційної й енергетичної співпраці, й про низку інших питань.

Серед них – європейська і євроатлантична інтеграція України. Зокрема, Велика Британія допоможе Україні втілити майбутню угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Лондон також підтверджує свою підтримку інтеграції України до НАТО і свої зобов’язання забезпечувати суверенітет і територіальну цілісність України, мовиться в спільній заяві для преси Президента України і Прем’єр-міністр Великої Британії.

Обидва керівники обговорили й питання регіональної безпеки з урахуванням останніх подій у Грузії.

У зближенні з ЄС і НАТО Україна, зі свого боку, підтвердила готовність узяти практичну участь у британсько-французькій ініціативі зміцнення вертолітної спроможності Євросоюзу і союзу НАТО.

Сторони також обговорювали теми вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932–33 років і можливої лібералізації візового режиму з Великою Британією, повідомила прес-служба Віктора Ющенка.

Чи домовилися сторони до чогось у цій лібералізації, не повідомили.

Президент України перебував у понеділок у Лондоні з робочим візитом.

Він також зустрівся з лідером нині опозиційної Консервативної партії Дейвідом Камероном, і той теж висловив однозначну підтримку європейським прагненням України і курсові її інтеграції до євроатлантичних структур.
XS
SM
MD
LG