Доступність посилання

ТОП новини

Фракція БЮТ уся підписала заяву про відновлення демократичної коаліції


І, як стверджує фракція Блоку Юлії Тимошенко в своїй заяві в понеділок увечері, дві третини фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» теж готові «негайно поновити діяльність демократичної коаліції».

Усі «неправдиві заяви» про нібито створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів та Компартією «виявилися звичайним міфом».

Відтак БЮТ заявляє, що «для остаточного рішення фракції НУНС про повернення до демократичної коаліції потрібно лише одне – відповідальне рішення Президента».

Фракція БЮТ при цьому висловилася категорично проти позачергових парламентських виборів.

Раніше в понеділок Президент у зверненні до народних депутатів заявив: «Неозброєним оком видно, що зусилля Блоку Юлії Тимошенко щодо повернення до демократичного формату більшості – не що інше, як політичний хід для збереження владних повноважень, і вони не мають на меті створення дієвої коаліції, яка об’єдналася б навколо національних пріоритетів».

За словами Віктора Ющенка, він надав іще один шанс для формування парламентської більшості і готовий сприйняти будь-яку коаліцію, утворену згідно з вимогами Конституції.

Якщо ж політичні сили виявляться не здатними досягти домовленості і «не зуміють поставити національний та державний інтерес вище від особистих владних амбіцій та корпоративних інтересів», заявив Президент, то він скористається своїм конституційним правом призначити дострокові вибори і «надасть можливість народові сказати своє вирішальне слово».
XS
SM
MD
LG