Доступність посилання

ТОП новини

Президент дав БЮТ і Партії регіонів час до вечора створити коаліцію – Гриценко


Народний депутат Анатолій Гриценко (фракція НУНС) заявляє, що Президент Віктор Ющенко дав час до вечора на створення коаліції у складі БЮТ і Партії регіонів. Водночас блок «Наша Україна – Народна самооборона» на створення коаліції з БЮТ глава держави не орієнтував.

Про це депутат заявив після завершення зустрічі фракції НУНС із Президентом.

За словами Гриценка, дискусії на зустрічі не було, був монолог Віктора Ющенка, який, фактично, довів своє рішення до відома присутніх.

«Він подякував фракції за мужність, за героїзм, за відвагу, за те, що вона відстоювала демократичні цінності. Не було розмови щодо доцільності створення коаліції двох чи трьох. Президент сказав, що якщо до кінця сьогоднішнього дня не буде створена інша коаліція – БЮТ, «регіонів» і комуністів, він буде використовувати своє конституційне право», – сказав Гриценко.

Слова Анатолія Гриценка підтвердив і народний депутат Олександр Третьяков (фракція НУНС). На його думку, Президент налаштований на розпуск парламенту.

Натомість Роман Зварич повідомив, що Віктор Ющенко не називав терміну, до якого має бути створена більшість у Верховній Раді.

Депутат наголосив, що «не чув з вуст Президента України якийсь конкретний термін. Ті, хто говорить інакше, мабуть, вони щось таке чули, чого я не чув». На запитання, чи називав глава держави конкретні політичні сили, які б мали створити коаліцію в парламенті, Зварич зазначив, що Президент не може втручатися в роботу парламенту і «підказувати нам, або комусь іншому, яка б мала бути створена коаліція».

Водночас, за словами депутата, Віктор Ющенко засвідчив, що знає про «жваву дискусію» між фракціями Партії регіонів та БЮТ про створення коаліції.

Тим часом депутат «Народної самооборони» Давид Жванія заявив, що його не допустили на сьогоднішню зустріч із Президентом. Через цей інцидент нараду залишили ще двоє депутатів: Олександр Омельченко та Олесь Доній.

Вчора, 6 жовтня, Віктор Ющенко заявив, що докладе всіх зусиль, «щоб діалог політичних сил парламенту відбувався», і дає додатково ще кілька днів для їхнього порозуміння.


XS
SM
MD
LG