Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко звинувачує Ющенка у змові з ПР


Партія регiонiв змовилась із Секретарiатом Президента, щоб розвалити демократичну коаліцію. Про це прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила сьогодні в Києві.

«Я хочу твердо заявити, що жодних переговорiв зараз анi БЮТ iз Партією регiонiв, анi Партiя регiонiв із БЮТ не веде i не вели, оскiльки Партiя регiонiв була в змовi з Секретарiатом Президента для того, щоб розвалити демократичну коалiцiю i пiти на достроковi вибори».

За словами Тимошенко, Партiя регiонiв дочекалася, коли Президент «розвалив демократичну коалiцiю, i сьогоднi ухвалила рiшення йти на достроковi вибори без якихось вагань».

Прем’єр також заявила, що глава держави категорично проти створення коалiцiї в розширеному складі за участю блоку Литвина. «Єдиною людиною, яка не хоче сьогоднi створення коалiцiї (БЮТ i НУ-НС) за участю блоку Литвина, – це Президент України».

Юлія Тимошенко також заявила, що Віктор Ющенко відмовляється зустрічатися з нею. За словами прем’єра, вона неодноразово iнiцiювала зустрiч iз Президентом, щоб обговорити нинішню ситуацiю, проте цього не вiдбулося.

Крім того, лiдер БЮТ також стверджує, що пряма конституцiйна норма забороняє розпускати парламент протягом року пiсля складення депутатами присяги, тобто з 23 листопада 2007 року. «Якщо Президент розпустить парламент до 23 листопада, вiн фактично порушить Конституцію», – вважає прем’єр.

У Секретаріаті Президента відкидають звинувачення БЮТ і вважають датою припинення повноважень коаліції 3 жовтня.

XS
SM
MD
LG