Доступність посилання

ТОП новини

«Спільна підготовка Польщі і України до Євро-2012 не можлива» – посол Польщі


Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Яцек Ключковський в ефірі Радіо Свобода заявив: «Польща і Україна – дві окремі держави. Ми маємо різні бюджети, різні системи керування державою. В Україні немає законодавства про державні інвестиції, про місцеве самоврядування. Ми переклали частину відповідальності за підготовку до Євро-2012 на міста. Ми також маємо кошти з Євросоюзу. Тому об’єднувати ресурси під час підготовки не можна».

Яцек Ключковський зазначив: «Ми бажаємо Україні стабільності. І у нас була криза, була відставка уряду. Поляки не відчувають драматизму у політичних конфліктах. Наші польські перевибори не викликали серед польського населення такого драматизму. Перевибори – це нормальний демократичний процес».

«Наші економічні реформи були більш вдалими. Але ми заплатили велику ціну за це – понад 20 % населення безробітних. Але народ підтримував ці реформи. Я не погоджуюсь, що Польща віддаляється від України. Економічні відносини Польщі з Україною дуже динамічні. Варто подивитися лише на число інвестицій. І я думаю, що цій динаміці нічого не загрожує», – зазначив польський посол.

Яцек Ключковський також зауважив: «На польсько-українському кордоні треба запровадити спільний контроль і спростити цей контроль. Польща підтримує діалог між Європейським Союзом і Україною про скасування візового режиму. Це може трапитись через 3-4 роки з моменту початку переговорів. Зараз Польща видає найбільше віз українським громадянам».
XS
SM
MD
LG