Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: події в парламенті з 2 вересня – «тест на вшивість»


Такі слова наводить прес-служба Президента в офіційному повідомленні.

За цим повідомленням, на початку зустрічі в вівторок із народними депутатами фракції «Наша Україна – Народна самооборона» голова держави ще раз дав свою оцінку подіям, що мали місце у Верховній Раді з 2 вересня, назвавши їх «національною зрадою».

Ідеться про низку голосувань, коли фракції Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів і Комуністичної партії України спільно ухвалили низку законів, що мали на меті, зокрема, перерозподілити повноваження Президента на користь Прем’єр-міністра і парламенту.

Пізніше фракції БЮТ і НУНС спільно скасували більшість цих законів, проголосувавши за це скасування або не підтримавши подолання президентського вето на них.

«Це був тест на вшивість, який пройшов кожний депутат фракції», – схарактеризував Ющенко ситуацію в парламенті після 2 вересня.

За його словами, всі події, що відбувалися там, «передбачали один вихід – розпад демократичної коаліції та створення коаліції нового формату».

Президент наголосив, що «привнесений із-за кордону сценарій» мав на меті «зробити розворот національного курсу на 180 градусів».
XS
SM
MD
LG