Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Немає законодавства – немає й виборів


Голова Верховної Ради заявив, що можна проводити вибори й без законодавства, але такі вибори будуть неконституційні і такими їх визнають усі судові інстанції.

Закриваючи вечірнє засідання в четвер Верховної Ради, яка цього дня так і не запрацювала, Арсеній Яценюк наголосив, що для проведення позачергових виборів необхідно ухвалити зміни і до закону про вибори народних депутатів, і до держбюджету на цей рік стосовно фінансування цих виборів.

Спікер закрив засідання через те, що фракція Блоку Юлії Тимошенко заблокувала трибуну й президію парламенту.

У такий спосіб БЮТ відреагував на внесення до порядку денного на цей день законопроекту про зміни до закону про вибори народних депутатів.

Цей документ, зокрема, передбачає скасувати 50-відсотковий мінімальний поріг участі виборців у позачергових парламентських виборах.

БЮТ наполягає в першу чергу розглянути внесення змін до бюджету на нинішній рік і проект бюджету на 2009 рік.

Наступне засідання Верховної Ради має відбутися в п’ятницю.

БЮТ має намір і далі блокувати роботу парламенту, доки його вимогу не задовольнять.

Президент Віктор Ющенко своїм указом постановив припинити достроково повноваження Верховної Ради України VI скликання і призначити позачергові вибори до парламенту на 7 грудня цього року.

Текст цього указу, підписаного в середу, з’явився в четвер на інтернет-сайті Президента, але до своєї офіційної публікації указ іще не набув чинності.
XS
SM
MD
LG