Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Ющенка залучав експертів, щоб паплюжити уряд Тимошенко – експерт


Як заявив в ефірі Радіо Свобода директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, Віктор Ющенко хоче бути Президентом іще раз, і все його оточення працює на його друге президентство.

«У Секретаріаті Президента долучалися експерти, щоб паплюжити діяльність уряду Юлії Тимошенко і вести проти неї інформаційну війну. Мені особисто таке пропонували», – заявив Віталій Бала.

Він також вважає, що Віктор Янукович програє і тактично, і стратегічно. Лідер Партії регіонів – «не самостійний політик, тому прем’єром він не стане», сказав Віталій Бала.

Із ним не погодився депутат від фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Тарас Стецьків.

«Це протистояння зараз вигідне Вікторові Януковичу, який майже щасливий від дострокових виборів. Він впевнений, що переможе і стане прем’єром. Тактично він виграє. Але БЮТ може набрати 40 відсотків на дострокових виборах. І якщо (Юлія) Тимошенко піде в опозицію, то це буде гарний плацдарм для президентських виборів», – вважає Тарас Стецьків.

«Я виступаю за президентську форму правління, коли Президент України сам формує Кабінет Міністрів і призначає прем’єра», – додав він.

Віталій Бала заперечив йому: «Але коли знову прийде Президент, який буде мати своє бачення, яке не відповідає баченню народу, то опозиція буде здаватися і побіжить до нього, як це було за (Леоніда) Кучми».

Тарас Стецьків, зі свого боку, вважає, що в 2004 році Віктор Ющенко переміг би й без Юлії Тимошенко. «Підтримка Тимошенко була важлива, бо вона на виборах 2002 року набрала 7 відсотків. Вона не відіграла в революції ключову роль», – сказав він.

«Глибинна проблема взаємин Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка полягає в тому, що вони обоє розуміють політику як особистісне протистояння. Якби було протистояння поглядів, ідей та шляхів розвитку держави, то це протистояння пішло б на користь державі», – сказав Тарас Стецьків.
XS
SM
MD
LG